Skip to Menu Skip to Search Contattaci Skip to Content

In breve

Il seminario che sarà tenuto da Hank Karayan, approfondirà le tre norme FSMA che hanno un impatto sulle aziende alimentari

Inizio

09 gen 2018, 10:00

Fine

09 gen 2018, 13:00

Località evento

Milano, Italia

Il Food Safety Modernization Act (FSMA) sta ridefinendo la catena di fornitura alimentare negli Stati Uniti spostando l’attenzione sul tema della sicurezza alimentare da un approccio reattivo ad uno preventivo. Il FSMA si basa su 7 principi fondamentali, gli stabilimenti produttivi presenti nel territorio degli Stati Uniti e al di fuori devono comprendere le regole del FSMA e adeguarsi alle norme applicabili nel loro caso.
Una delle norme principali del FSMA è il Preventive Controls for Human Food la quale impone nuovi requisiti per gli stabilimenti non US. Inoltre ci sono due ulteriori regole che coinvolgono le aziende alimentari non presenti sul suolo US che sono l’Intentional Adulteration Rule e il Foreign Supplier Verification Program (FSVP).
Il seminario che sarà tenuto da Hank Karayan, approfondirà le tre norme FSMA che hanno un impatto sulle aziende alimentari

  • Preventive Controls for Human Food
  • Foreign Supplier Verification Program (FSVP)
  • The Intentional Adulteration Rule 

Nello specifico verranno affrontati i seguenti temi:

  • Review of the requirements of the three FSMA rules
  • Implications of FSMA rules on Italian suppliers of food and food ingredients to the US market
  • Compliance strategies and lessons learned
  • Compliance timelines associated with each rule
  • FSMA certification for foreign suppliers

L’incontro di approfondimento darà l’opportunità ai partecipanti di avere maggiori informazioni sul FSMA, al termine dell’incontro è prevista una sessione di Q&A.

About the Speaker:
Hank Karayan is the Global FSMA Program Director at SGS. He started his career as a quality and food safety consultant and trainer for a European multinational consulting firm, acquiring his hands-on experience in strategic management, food safety and Total Quality Management. He has led multiple projects since then for multinational firms, SMEs and regulatory bodies in various geographies. He then moved to the world of audit and compliance, to specialize in supply chain risks, food safety strategies, food defense, information security and management systems. Hank joined SGS in 2011 as an International Solutions Manager, then Director of International Solutions, and in 2016 was appointed Global FSMA Program Director. He holds a Bachelor of Science degree in Biology and Master of Business Administration (MBA), and has many publications in food safety, food defense, FSMA and strategic management. With his international experience, coupled with his rich academic and training backgrounds, Hank brings together a wealth of international and local experience, both technical and managerial.
Per Iscrizioni e maggiori informazioni:

abbi.diop@sgs.com,                          
 Mobile:  +39 02 7393237