Corso preventive controls for Human food & PCQI training
Per esportare in USA, dal 16 Settembre 2016, le aziende che commercializzano prodotti alimentari trasformati dovranno adeguare i propri sistemi di gestione alla nuova regolamentazione americana (Food Safety Modernization Act – FSMA), provvedendo ad integrare l'HACCP aziendale con le nuove procedure di prevenzione e progettando il Food Safety Plan.
SGS, rispondendo alle richieste dai propri clienti, organizza dal 24 al 26 ottobre 2016 la prima edizione del Corso di formazione “Preventive Controls for Human Food & PCQI Training for preventive controls for human Food”. Altre edizioni sono previste in altre date ed in altre città, come Cagliari, Roma, Bologna
Il corso è erogato da un Lead Instructor accreditato da FSPCA (Food Safety Prentive Control Alliance), alleanza creata dalla FDA (Food and Drugs Administration).
DURATA E DATE:
-
2,5 giorni
- 24-26/10/2016 1° edizione - altre date verranno annunciate
Uno sconto del 10% è riservato alle aziende che iscrivono alla stessa edizione un numero di partecipanti superiori ad uno
LUOGO:
PER MAGGIORI INFORMAZIONI:
Swayum Somrah Mobile: +39 366 9144130 E-mail :
swayum.somrah@sgs.com
PROGRAMMA:
1 giorno
Morning
Welcome and Introductions
FSPCA Preventive Controls for Human Food Course Overview
Instructor Materials Overview
Instructor Skills Overview
Review Chapter 1: Introduction to Course and Preventive Controls
Review Chapter 2: Food Safety Plan Overview
Afternoon
Review Chapter 3: Good Manufacturing Practices and Other Prerequisite Programs
Review Chapter 4: Biological Food Safety Hazards (and Appendix 4)
Review Chapter 5: Chemical, Physical and Economically Motivated Food Safety Hazards
Review Chapter 6: Preliminary Steps in Developing a Food Safety Plan
Review Chapter 7: Resources for Food Safety Plans
Expectations for Day Two
Adjourn for the Day
2 giorno
Morning
Review Chapter 8: Hazard Analysis and Preventive Controls Determination
Review Chapter 9: Process Preventive Controls
Afternoon
Review Chapter 10: Food Allergen Preventive Controls
Review Chapter 11: Sanitation Preventive Controls (and Appendices 5 and 6)
Review Chapter 12: Supply Chain Preventive Controls
Expectations for Day Three
Adjourn for the Day
3 giorno
Morning
Review Chapter 13: Verification and Validation Procedures
Keeping Procedures‐Review Chapter 14: Record
Review Chapter 15: Recall Plan
Course Delivery and Administration
Based Preventive Controls for Human Food‐Review Chapter 16: Regulation Overview – cGMP and Hazard Analysis and Risk
Course Wrap-up